Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде
Който иска, получава!
Който работи, успява!
Който успее при нас, 
може да успее навсякъде!
Да бъде успешна учебната 2023/24 година!
 
  Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“  отвори врати за 111 път, за да посрещне своите ученици. 2023/2024 учебна година беше открита от директора на училището — господин Григор Григоров. 
 Кметът на Община Берковица, госпожа Димитранка Каменова, призова учениците да се стремят към знания, да четат книги, да мислят творчески, за да берат плодовете на своето постоянство, да  следват желанията си и да не спират да мечтаят. А на учителите пожела: "Уважаеми преподаватели, не спирайте да раздавате частици от себе си на своите ученици, за да могат те да преуспяват, да устояват на предизвикателствата и да достигат високи върхове! Подкрепяйте ги и ги напътствайте още от първата буква до дипломирането. Запазете своята творческа енергия и позитивизъм в своята благословена дейност! Затова помнете миналото, пазете настоящето и гледайте смело и гордо към предстоящето!"
Своето пожелание за успешна година поднесе и господин Румян Горков – дългогодишен директор на Гимназията.
 Водосвет за здраве извърши отец Евгени от църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ , а Йорданка Русимова от 9. Б клас, която развива своя талант в Обединена школа по изкуствата „ Петко Наумов“ при Народно читалище „Иван Вазов 1872“  под ръководството на госпожа Лариса Симова поздрави всички присъстващи с песента „Дунаве, бели Денаве“.
Официално бяха връчени  удостоверенията на учениците завършили първи гимназиален етап на средно образование през изминалата учебна година.
 Донко Тодоров от 11.Б  клас , който през изминалата учебна година заедно Лилия Атанасова от Випуск 2023 на Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“  заеха второ място на Националната историческа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“, предаде факела на знанието на ученика, приет с най-висок бал през настоящата учебна година - Борис Димитров от 8.Б клас.