Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде


На 24 януари 2015 г. в храм „Рождество Богородично“ в Берковица бе отслужена панихида за Йордан Радичков. Паметта на големия майстор на словото, който ни напусна преди 11 години, бе почетена от народния представител доц. Борислав Великов, зам.-областния управител Нина Петкова, зам.-кмета на Община Берковица Радослав Найденов, проф. Галилей Симеонов, Милан Миланов-Революцията и десетки жители на града.

В храма публично бе обявена инициативата за сформиране на Инициативен комитет за създаване на духовно средище на Йордан Радичков в Берковица. Господин Румян Горков, директор на Гимназия „Д-р Иван Панов”, обяви и  началото на Третия конкурс за есе и илюстрация „Летене по Радичков”.

 


 

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА,

ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ”- ГР.БЕРКОВИЦА,

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „АНУБИС”,

СДРУЖЕНИЕ „ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО” И

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО-БЕРКОВИЦА

 

ОРГАНИЗИРАТ ТРЕТИ КОНКУРС „ЛЕТЕНЕ ПО РАДИЧКОВ”

ЗА ЕСЕ И ИЛЮСТРАЦИЯ

 

ТЕМА: “Винаги се връщам към мястото, където съм роден. От там се зареждам с енергия. Всичко беше подредено.. После разбрах, че това е хармония…” (Йордан Радичков) 

 

УЧАСТНИЦИ: В конкурса могат да участват ученици от 8. до 12. клас от областите Монтана, Враца и  Видин.

 

Условия за конкурса за есе: обем до 2 страници, формат Times New  Roman 12.

 

Условия за конкурса за илюстрация: всеки участник има право да представи не повече от една рисунка — графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел.

 

Всеки участник трябва да напише трите си  имена, училище, клас, адрес, телефон за връзка.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.

Крайният срок за изпращане на творбите е 30.04.2015 г. на адрес: 3500 гр. Берковица, ул. "Д-р Иван Панов" №2, Гимназия "Д-р Иван Панов" или на  e-mail gipb@abv.bg

 

Финалът и награждаването ще бъдат  на 11.05.2015 г.- Патронния празник на училището,  в Гимназия „Д-р Иван Панов”, гр. Берковица.

 

 

Всички наградени ще получат грамота, книги от издателска къща "Анубис" и парични награди от Община Берковица.