Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

Попътен вятър, Випуск 2022!

Новини
   На 11.05.2022 г. Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ отбеляза своя Патронен празник и изпрати Випуск 2022. 
   Попътен вятър, успехи и сбъднати мечти пожелаха на абитуриентите господин Григор Григоров, директор на училището,  госпожа Спаска Георгиева, зам.- кметът на Община Берковица, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова към учителите и учениците от учебното заведение, господин Деян Еленков, председател на Общински съвет-Берковица, госпожа Биляна Стаменова- секретар на Община Берковица, господин Румян Горков – директор на Гимназията до 2019 г.  Успешен старт в живота пожелаха на дванайсетокласниците и учениците от Ученическия съвет на училището.
     Абитуриентите се обърнаха с емоционални слова към своите учители. Те не забравиха и господин Валентин Пешков - учителя, който ще остане завинаги в сърцата на своите ученици и колеги и почетоха паметта му с едноминутно мълчание.
     Грамоти бяха връчени на гимназистите, защитили достойно името на ПГ „Д-р Иван Панов“ на областно и национално ниво.
    Поздрав за всички присъстващи бяха прекрасните изпълнения на  танцьорите от Танцов състав  „Малинарка“ с ръководител Димитринка Иванова и групата „Лачени обувки“ с ръководител Камен Пунчев.

С пожелание за здраве и благополучие

Новини
   В навечерието на Великден учениците от 10.Б, клас, профилирана паралелка с английски език, на ПГ „Д-р Иван Панов“ посетиха Община Берковица и основните училища. Те отправиха своите пожелания за здраве, благополучие, светли и щастливи празници към служителите и учителите и им подариха картички, които  са изработили като част от проектно базираното обучение по английски език.

Национален кръг на състезанието по професии „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад барман“

Новини
    От 13 до 15.04.2022 г. в курортен комплекс „Златни пясъци“ се проведе  националният кръг на състезанието по професии „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад барман“. Организатори на състезанието бяха МОН и техните партньори Асоциация на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на аниматорите в България и Българска асоциация на барманите. В състезанието взеха участие 40 гимназии от страната, сред които и ПГ „Д-р Иван Панов“. В категорията „Най-добър млад хотелиер“ се състезава Ади Котова, а в категорията „Най-добър млад барман“ – Натали Тодорова. Състезателните дни преминаха динамично, в оспорвана битка и професионална атмосфера.
   В категорията „Най-добър млад хотелиер“ Ади Котова от 12.А клас, професионална паралелка от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Хотелиер”, специалност „Организация на хотелиерството”, презентира уменията си за посрещане на туристи на рецепция, предлагане на услугите на хотела и решаване на възникнал казус или ситуация в хотела.
   В категорията „Най-добър млад барман“ Натали Тодорова, също ученичка от 12. А клас, презентира уменията си за приготвяне на коктейл в два кръга- куик микс и съвременна интерпретация на лимонада.
   И двете момичета се представиха достойно и защитиха името на своето училище. Изключително впечатлено бе журито от уменията на Ади Котова, която получи поощрителна награда от госпожа Д. Иванова – трудов договор за администратор във верига хотели „Албена“ АД.
   Зад достойното представяне на момичетата стои неуморната работа, всеотдайност и професионализъм на техните учители – госпожа Венета Горанова, госпожа Людмила Иванова и господин Владимир Иванов.
   Благодарности към участниците, че приеха предизвикателството и участваха с ентусиазъм. Гордеем се с Вас!  

Второто място за Лилия Атанасова в конкурса за есе тема “Везните на Темида - правосъдие и справедливост”

Новини
  Лилия Атанасова от 11.Б клас на ПГ „Д-р Иван Панов“ спечели второто място в конкурса за есе тема “Везните на Темида - правосъдие и справедливост”. Конкурсът се организира от Окръжен съд – Монтана по повод  16 април-Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България.
  Награждаването на победителите беше на 18 април в  Съдебната палата в областния град , където учениците на място се запознаха с историята на съдебните органи в България и дейността на службите в съда.
  Съдия Елизабета Кралева и прокурор Емил Александров представиха пред учениците структура и дейността на Окръжния съд и Окръжната прокуратура. Учениците присъстваха и на гражданско дело и наблюдаваха на практика провеждането на съдебно заседание и спецификата в дейността на съдии, адвокати и вещи лица.
  Браво, Лили!

Лили и Йоана с награди от конкурса "Аз обичам гората"

Новини
В Седмицата на гората нашите момичета Йоана Русимова и Лилия Атанасова от 11.Б клас получиха своите награди от конкурса за най-добро стихотворение на тема: "Аз обичам гората", организиран от ДГС – Берковица. 
Момичета, пожелаваме Ви още много творчески успехи!

Урок по родолюбие

Новини
 В часа на класа учениците от 8.А клас посетиха Етнографския музей и къщата музей „Иван Вазов“ в гр. Берковица. Запознаха се с бита, културата, традициите на българина, обогатиха знанията си за живота и творчеството на големия класик Иван Вазов.

Пролетен турнир по волейбол

Новини
Големият победител в пролетния турнир по волейбол в ПГ „Д-р Иван Панов“ е отборът  на 9.Б клас. Турнирът се организира по инициатива на абитуриентите от 12.Б клас и след големия интерес на  гимназистите  и активното им участие в  оспорваните мачове в коледния турнир по волейбол.

„В бъдещето тъмно той гледаше ясно“

Новини
Още едно признание за Лилия Атанасова от 11.Б клас. То е за достойното ѝ представяне в конкурса „В бъдещето тъмно той гледаше ясно“, организиран от Община Поморие и ЦПЛР – ОДК Поморие. Браво, Лили!

Регионален кръг на Националните състезания "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад сервитьор"

Новини
От 20 до 22.03.2022 г. в гр. Благоевград се проведе Регионалният кръг на Националните състезания „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“. Домакин на състезанието беше Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“- Благоевград. В състезанието се включиха 15 отбора от 10 области. Името на ПГ „Д-р Иван Панов“  достойно защитиха Гергана Тимова /при готвачите/ и Ади Котова / при сервитьорите/ от 12.А клас / професионална паралелка от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Хотелиер”, специалност „Организация на хотелиерството”/.  Двете момичета са победителките от училищния кръг на състезанието.