Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

Ден наЕвропа

Новини
      И тази година учениците от ПГ „Д-р Иван Панов“ спазиха традицията и отбелязаха 9 май – Деня на Европа. Спасияна, Християна, Йорданка, Марк, Мартин, Донко, Иван и Емил, под ръководството на госпожа Давидова, припомниха на гимназистите историята, символите и мотото на Европейския съюз. От презентацията учениците научиха повече за това как Европейският съюз  подкрепя мира, сигурността и демокрацията, кога са предстоящите европейски избори, колко са българските представители в Европейския парламент и какви са функциите на този парламент. 
    А за да проверят резултата от своя „европейски урок“, организаторите бяха подготвили и викторина с награди.

Две втори места на Деветата национална историческа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“

Новини
     Отново призови места за ученици от ПГ „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица
     Две втори места на Деветата национална историческа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“
     И тази година школа „ИстОрика“ и СУ „П.Р. Славейков“, гр. Кърджали събраха най – добрите млади историци на Деветата национална историческа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“. Мащабното събитие имаше рекорден брой участници от цялата страна – 35 училища от 21 населени места и 150 участници. Тази година журито, оценяващо историческите разработки, бе съставено само от преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“: проф. Диляна Ботева, проф. Надя Манолова, доц. Румяна Христиди и доц. Александър Сивилов.
    Конференцията протече в два дни при изключителен интерес от страна на участници и гости. Журито беше впечатлено от историческите разработки, макар и безкрайно натоварено. То изслуша 75 разработки – доклади, есета, презентации и видеоматериали.
    В тази атмосфера на висока конкуренция участниците на ПГ „Д-р Иван Панов“ отново се представиха завладяващо и завоюваха призови места. Ученици от Гимназията участват за четвърти път в събитието и винаги са се нареждали на първо или второ място в различни раздели. Тази година журито присъди второ място в категория „Доклад“ на Донко Росенов от 11. клас за неговата разработка „Кастро, Карибите, кризата“. Радослав Герасимов от 10. клас, чието участие в конференцията беше негов дебют, представи историческа презентация на тема „Съдбата на Асеневци – заговор срещу българската държавност“, с която той се нареди на второ място. Журито проведе лични разговори с двамата участници от ПГ „Д-р Иван Панов“ и ги покани да станат техни студенти в СУ.  Този пореден успех на нашите ученици е дело на много упоритост, труд и любов към историята. Участието им в конференцията се осъществи с подкрепата на техния научен консултант – Екатерина Григорова, учител по История и цивилизации и директора на училището – г-н Григор Григоров.
    Пожелаваме на Донко и Радослав нови върхове в историческата наука и нови победи, с които да се гордеят!

Нашите успехи

Новини
Който иска - получава,
който работи - успява, 
който успее при нас, 
може да успее навсякъде!
През изминалата седмица Ивет, Ивена и Радослав от 10. б клас , профил „Предприемачески“, на ПГ „Д-р Иван Панов“, които се представиха достойно на VIII национален конкурс „Пространство и време“ и заеха първо място, получиха своите награди. 
Дерзайте, гимназисти! Защитавайте името на Берковица и училището ни!

Нашите успехи

Новини
Който иска - получава,
който работи - успява, 
който успее при нас, 
може да успее навсякъде!
Ванеса Стаменова от 9.Б клас, профил „Предприемачиски“, на ПГ „ Д-р Иван Панов“ . Тя е част от театралната трупа „Йордан Радичков“ на Гимназията. По случай Международния ден на театъра - 27 март, изяви своя артистичен талант във Второто издания на конкурса за рисунка „Нарисувай ми театър“ на Драматичен театър "Гео Милев"-Стара Загора. Но интересите ѝ и успехите ѝ не спират дотук. На Областния кръг на Националната олимпиада по философия беше най-малка от участниците, но постигна резултат, съизмерим с резултата на най-големите.
Пожелаваме ѝ още много успехи!

Нашите успехи

Новини
Който иска - получава,
който работи - успява, 
който успее при нас, 
може да успее навсякъде!
Като част от проявите за Седмицата на гората, ЛПГ обяви общински конкурс за презентация на тема  "Гората е живот и споделена отговорност".
Във втора възрастова група/8.-10. клас/ първа е Ивет Стоянова от Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов", второто място също е за наша ученичка - за Ивена Иванова от Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов".

Регионално състезание за ,, Най- добър млад готвач" и ,, Най- добър млад сервитьор"

Новини
       На 28 и 29 март 2024 година се състоя Регионалното състезание за ,, Най- добър млад готвач" и ,, Най- добър млад сервитьор". Домакин бе Професионалната гимназия по туризъм ,, Д- р  Васил Берон, гр. Велико Търново. Участие в състезанието взеха 23 училища.
     Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ бе представена в категорията  ,, Най- добър млад готвач" от  Преслава Стоянова от 10. А клас, а в категорията ,, Най- добър млад сервитьор" от  Марсия Антова от 11. А клас. Нашите ученици представиха  достойно училището и общината и получиха грамота и сертификат за участие.
        ПГ „Д-р Иван Панов“ благодари на Община Берковица, с чието съдействие се осигури транспортът на участниците в състезанието.

Призово място и оценка 6.00 на национален конкурс

Новини

Учениците от ПГ „Д-р Иван Панов“ Ивет, Ивена и Радослав от 10. б клас, профил „Предприемачество“ се представиха достойно на VIII национален конкурс „Пространство и време“. Форумът се организира от Академията за лидери при Историческия факултет с активното участие на преподавателите от катедра „Нова и най-нова история на България“ и от катедра „География“.  След предварителен подбор и при сериозна конкуренция на  71 разработки от цялата страна, тяхната презентация на тема: „Берковица – късче красота и история от България“ бе допусната до заключителния етап на конкурса – публична защита, който се проведе във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велико Търново. Екипната работа, впечатляващата визия и безупречното презентиране донесоха заслужена отлична оценка – 6.00 от академичното жури. С атрактивно и запомнящо се представяне учениците спечелиха не само журито, но и получиха множество поздравления от участниците в конкурса. С успеха си на този форум Ивет, Ивена и Радослав показаха не само завидна географска и историческа култура, но и креативност и умения за работа в екип – необходими качества за успешния предприемач, каквито безспорно могат да бъдат. 

Нашите успехи

Новини
    Виктория Младенова Тодорова от 8. А клас на ПГ „Д-р Иван Панов“  /професионална паралелка с професия "Организатор на туристическата агентска дейност", специалност "Организация на туризма и свободното време" и професия "Ресторантьор", специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение"/ се представи отлично в конкурса за рисунка „България - зимна приказка“, организиран от Детски комплекс град Белоградчик – Център за подкрепа на личностното развитие. 
    Пожелаваме ѝ още много успехи в областта на изкуството и да приложи изкуството в избраната професия!

Бъдете съпричастни към чуждата болка! Ние вярваме в доброто у човека!

Новини
Уважаеми родители,
Скъпи ученици,
Жители и гости на град Берковица,
По инициатива на Ученическия съвет на ПГ „Д-р Иван Панов“ ние, учениците и учителите на ПГ „Д-р Иван Панов“, се присъединяваме към две благородни каузи:
1. За спасяване живота на Детелин Пенков на 28 години от град Берковица, бивш възпитаник на нашата Гимназия, който е в кома от 27.02.2024 г. и е диагностициран с „Травматичен субдурален кръвоизлив“ след претърпяна катастрофа. Той се нуждае от средства за животоспасяваща операция;
2. Подпомагане на семейството на Борис от 5. клас на Първо основно училище „Н. Й. Вапцаров“ – Берковица, чиято къща е изгоряла в пожар. Той , двете му сестри и брат му временно живеят при свои роднини в Берковица.
На 22.03.2024 г. /петък/ ние организираме благотворителен базар. Нашите щандове ще намерите на пазара и в училищния двор на ПГ „Д-р Иван Панов“.
Хора, отворете сърцата си! Бъдете съпричастни към чуждата болка! Ние вярваме в доброто у човека! Нека покажем, че то съществува!

Честит празник!

Новини
България е моята родина, твоята родина, нашата родина!
Честит празник от слънчевите деца на ПГ "Д-р Иван Панов"!