Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ

Театрална трупа „Йордан Радичков”

Театралната трупа към Гимназия „Д-р Иван Панов” съществува от 1981 година. За последните 10 години младите театрали изнасят по една или две постановки на година. През годините в трупата са участвали над 60 актьори.

 

Хор “ Българка”

През 1999 год. с помощта на г-н Р. Горков и г-жa Арсенка Венциславова в Гимназията сe сфoрмирa хoр нaрeчeн “Бългaркa”. В нeгo участват ученици, които имaт тaлaнт и желание дa сe занимават с пеене.  Десет гoдини пo-къснo хорът продължава да подготвя песни и участва в нaй—различни фестивали. Носител е на много награди. Певиците изнасят концерти не само в България, но и в чужбина.

На 11.05.2009 хор “Българка” чества своята 10 годишнина. Кметът на община Берковица инж. Милчо Доцов връчи на състава почетен плакет на Община Берковица за цялостен принос в утвърждаването на българското народно творчество и на Берковица като културен център на Северозапада.

 

Спортни дейности

От всички извънкласни дейности, спортните са с най-масово участие. А и възможностите за избор са доста: волейбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон, шах... Многобройните трофеи от областни и национални състезания пък са докзателство за постоянство и упоритост, както и за професионализма на ръководителите - Истатко Минчев, Камелия Младенова и Татяна Еленкова.