Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде
   На 11.05.2022 г. Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ отбеляза своя Патронен празник и изпрати Випуск 2022. 
   Попътен вятър, успехи и сбъднати мечти пожелаха на абитуриентите господин Григор Григоров, директор на училището,  госпожа Спаска Георгиева, зам.- кметът на Община Берковица, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова към учителите и учениците от учебното заведение, господин Деян Еленков, председател на Общински съвет-Берковица, госпожа Биляна Стаменова- секретар на Община Берковица, господин Румян Горков – директор на Гимназията до 2019 г.  Успешен старт в живота пожелаха на дванайсетокласниците и учениците от Ученическия съвет на училището.
     Абитуриентите се обърнаха с емоционални слова към своите учители. Те не забравиха и господин Валентин Пешков - учителя, който ще остане завинаги в сърцата на своите ученици и колеги и почетоха паметта му с едноминутно мълчание.
     Грамоти бяха връчени на гимназистите, защитили достойно името на ПГ „Д-р Иван Панов“ на областно и национално ниво.
    Поздрав за всички присъстващи бяха прекрасните изпълнения на  танцьорите от Танцов състав  „Малинарка“ с ръководител Димитринка Иванова и групата „Лачени обувки“ с ръководител Камен Пунчев.