Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

От 15. до 17. март 2013 г., със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, в Габрово се проведе  регионалният кръг на Националното състезание "Най-добър млад готвач, най-добър млад сервитьор,  най-добър млад барман и най-добър хлебар и сладкар". Участие в надпреварата взеха професионалните гимназии от Плевен, Габрово, Берковица, Враца, Монтана, Видин и други градове с гимназии по ресторантьорство и туризъм от региона. 

Въпреки стихийното бедствие, сполетяло града само ден по-рано, габровци проявиха невероятна  воля и пълна мобилизация, за да може  състезанието да  се проведе без никакви проблеми за децата и журито.

Гимназия "Д-р Иван Панов" се представи с 3-ма  участници — Ивета Гълъбова от 11.а клас в категория сервитьор, Геновева Славчева  от 11.а клас в категория готвач и Дарин Иванов от 11.а клас  в категория барман. Техен ръководител бе Христина Атанасова. Берковските ученици заслужиха правото да участват в регионалния кръг след победите си в общинския кръг.

Учениците  от Гимназия "Д-р Иван Панов" се представиха отлично. А Дарин Иванов се класира за националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 18 до 20 април 2013 г. в гр. Пловдив. Поздравления за участниците и тяхната ръководителка и пожелания към Дарин за заемане на призово място и на националния кръг.