Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде
Заслужен финал на една предизвикателна година!
 Ивена Иванова  и Ивет Стоянова, ученички от 10.Б клас на ПГ „Д-р Иван Панов“, се трудиха усърдно през последните два месеца, за да създадат проект  по направление „Философия“ в Националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ 2024.
За да изготвят своето видео, те започнаха с търсене на информация, използвайки 14 източника и включвайки 25 цитата под линия в доклад от 7 страници на тема: "Философски и етически дилеми при разглеждане на изкуствения интелект". Съставиха анкета, с която проучиха общественото мнение по въпроса. Получиха 112 отговора от хора с различно образование и социален статус. За създаването на видеото използваха 3 AI инструмента и 2 креативни инструмента.
  Момичетата се класираха на финала и получиха сертификати за участие. По време на защитата на проекта в град Русе, те затвърдиха девиза на ПГ „Д-р Иван Панов“, че „Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде“, като Ивет и Ивена заслужено спечелиха най-голямото признание в своя раздел: „Специално отличие“. Те премериха сили с повече от 100 младежи от цялата страна и доказаха своите умения. Продължавайте смело напред, момичета, ние се гордеем с вас!