Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде
    В Деня на народните будители в Националния политехнически музей в София Фондация „Еврика“ връчи на официално тържество наградите на лауреатите от XXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.
   Своята награда  за стихотворението си „Съзвездие“ получи и Славина Иванова от 12.Б клас на ПГ „Д-р Иван Панов“.
   Конкурсът е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката и се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. 
   През 2022 година в него участваха 1559 ученици от 8 до 18 години с 1540 проекти в пет тематични направления.
   Патрон на конкурса е първият български космонавт генерал Георги Иванов, който приветства участниците в тържеството и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците в тържеството поднесе Красимир Стоянов – дубльор на втория български космонавт. А председателят на специализираното жури доц. Таня Иванова говори на тема „50 години България космическа държава“.
    Домакините на тържеството от Националния политехнически музей експонираха специална изложба с рисунки и макети на участниците в XXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.