Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде
     Уважаеми професор Гаврилов, 
     Позволете ми да изкажа своята сърдечна благодарност за Вашата подкрепа, която далеч не е само материална. Тя е един  стимул и пример за това как човек трябва да се бори, да работи, да развива себе си и отприщва потенциала си неуморно! И, не на последно място, да обича родината си. Да бъде истински патриот. Да уважава основните ценности на своята страна – свобода, труд, борбеност. И да помни своите предци. Да взима пример от успехите, но и от провалите им.
      Един ученик не бива да забравя, че ученическите години са перфектното време да направи именно това. Моето училище ми предостави и чудесната възможност, и шанса. Един ученик  трябва да разбира колко е важна средата, в която се намира, и хората, които го заобикалят. Аз мога само да благодаря на своята гимназия, че така упорито инвестира в хора, които имат потенциал да бъдат нещо много повече. Мотото на училището ми: „Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде“, е не само красиво изречение. То е подкрепено от реални действия и ресурси. Без то да бъде до мен в много ситуации, да посее и отгледа семето на развитието, да ми подаде ръка, когато съм имал нужда, със сигурност нямаше да получа Вашата подкрепа. 
Нека всички бъдещи дванадесетокласници се замислят  колко важно е да се трудят, борят, мечтаят и развиват. И какво удоволствие е трудът ти да бъде възнаграден!
    Отново, сърдечни благодарности! 
    Александър Петков, ученик в ПГ „Д-р Иван Панов“, гр. Берковица, Випуск 2021