Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

На 28 и 29 април 2012 г. в град Шумен се проведе националният кръг на Петата национална олимпиада по история и цивилизации. Област Монтана бе представена от Янимир Георгиев Луканов, ученик от 12.б клас на  Гимназия „Д-р Иван Панов” - Берковица.

С общата оценка от двата кръга на олимпиадата, писмен тест и устно събеседване, отличен 5,68 Янимир защити достойно името на града ни  и област Монтана.  Той получи и сертификат за отлично представяне.

Отлични са и резултатите на гимназистите на олимпиадата по география и икономика. На националния кръг на олимпиадата по география и икономика област Монтана ще бъде представена отново от берковски ученици в състезателна група 10.-12. клас - Янимир Луканов и Деница Игнатова, и двамата от 12.б клас на Гимназия „Д-р Иван Панов”. 

На Областния кръг в град Монтана Янимир показа най-висок резултат за цялата страна - 193 т., Деница събра 176 т. Те ще премерят знанията си с още 29 ученици от страната на 5 и 6 май 2012 г. в град Плевен.

Най-високи резултати в своите групи показаха и Елин Илиянов Илиев - първи в състезателна група  8. клас със 171 т., Александра Емилова - първа в състезателна група 9. клас със 132 т. Отлично се представиха и учениците от 12.б клас Теодора Тодоринова (156 т.) и Борислав Малинов (146 т.).

Поздравления за учениците и техния преподавател Пламен Салтиров!