Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

На 27.02.2020 година в Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" се проведе Тринадесетото състезание "Най-добър млад сервитьор и най-добър млад барман", което се организира от паралелките със специалност „Хотелиер. Организация на хотелиерството“.

На състезанието присъстваха  инженер Нина Кирилова- експерт по професионално обучение в РУО Монтана, Григор Григоров-директор на ПГ „Д-р Иван Панов“, професионално жури  в състав: Валентина Борисова — дългогодишен професионалист в областта на ресторантьорството,  Алекси Георгиев — барман  в ресторант „Воденицата“, Дарин Иванов-бивш ученик на ПГ „Д-р Иван Панов“; учители, ученици от Берковската гимназия и от основните училища в града.

В състезанието се включиха учениците от 10., 11. и 12. клас на професионалните паралелки, разпределени в три отбора. Сервитьорите, предварително  подредили своите маси, трябваше да представят менюто на своите гости, да ги обслужат и да декантират вино. Състезанието при барманите беше в два рунда. В първия рунд — куик микс-бързо миксиране, а във втория- фенси коктейл, приготвяне на коктейл по избор на бармана. Победители станаха: Беатрис Таскова от 12. А клас при сервитьорите и Георги Цеков от 11. А клас при барманите.

За всички присъстващи учениците от професионалните паралелки бяха подготвили презентация, викторина, скечове, игри и награди.