Който иска - получава, който работи - успява, който успее при нас, може да успее навсякъде

От 22 до 27 ноември в област Кападокия, гр. Учисар  се проведе първата официална визита по проект „Нови и алтернативни възможности за развитие на туристически предприятия”. Партньори по този проект са България — Гимназия „Д-р Иван Панов”, Турция — община Учисар и най-голямата компания  в Турция за летене с  въздушни балони — Anatolian Balloons, Гърция — Професионално училище гр. Драма, Белгия — Частна асоциация за мултимедийно обучение, Полша — Професионално училище гр. Бялисток и Румъния — Изследователски център гр. Букурещ.

Домакините на срещата успяха да ни покажат по много вълнуващ начин огромна част от техните културни  и туристичски обекти, получили наградата на  Юнеско, свързани с  културното наследство на Кападокия. Участвахме в добре подготвени и интересни презентации с информация и документация на високо ниво, както и на хартиен носител и в цифров формат за всяка една организация или училище.

Научихме подробности за дейността на компанията за летене с въздушни балони и ни беше предоставена голямата възможност да летим  над гр.  Учисар за 1 час с едни от най-опитните летци в областта.

Най-много от всичко почувствахме мотивацията и перманентната грижа на нашите организатори на срещата  - община Учисар за реализирането и изграждането на един прекрасен проект. Благодарим специално на кмета на общината г-н Осман Сослу и неговия прекрасен екип. Специални благодарности за г-жа Йозге Йондероглу — PR  на общината и г-н Доган Караджа за оказаните екскурзоводски умения и приятелство. Те изградиха един прекрасен интернационален тим.

Учениците от трите професионални училища — България, Гърция и Полша,  включени в настоящия проект, ще  имат за цел да доказват заедно със своите ръководители, компетентните си позная в областта на туризма,  иновационни бизнес идеи за развитие на туристически предприятия. Предвидено е участието им в Facebook състезание за най-оригинална бизнес идея и актуализиране на уебсайта на проекта.

Гимназията ще бъде официален домакин на транснационалната среща от 13 до 18 юни 2011 г.

 

Галерия