Материали за Април 2015 год. » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Материали за Април 2015 год.


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Март 2020 (11)
Февруари 2020 (16)
Януари 2020 (3)
Декември 2019 (4)
Ноември 2019 (3)
Октомври 2019 (7)


2. място в национален конкурс за поезия на Цветелинка Георгиева

2. място в национален конкурс за поезия на Цветелинка Георгиева


Цветелинка Георгиева Георгиева от 9.Б клас на Гимназия „Д-р Иван Панов”  зае 2. място в раздел поезия, 3. възрастова група (9.-12. клас), на Третия национален конкурс за православна поезия и проза ”Христос возкресе - радост донесе”-2015 г.

Конкурсът е организиран от Министерство на образованието и науката, РИО-Бургас, Национален дворец на децата, Община Бургас, Общински детски комплекс-Бургас и Сливенска митрополия.Той има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да  стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството и православната вяра.

Цялата статия.. | Видяно: (877) | Коментари: 0

Трафикът на хора

Трафикът на хора


  На 27.04.2015 г. по Проект „Превенция и образование – сътрудничество между местните власти и полицията, насочено към училищата и образователните институции” в Гимназия „Д-р Иван Панов” бе изнесена лекция на тема : ”Трафикът на хора”.

Полицейски инспектор Димитър Генов запозна гимназистите с това що е трафик, кои са рисковите групи, актуалността на проблема, мерките, които трябва да вземе всеки преди заминаване в чужбина, начините за предотвратяване на възможността за трафик на хора.  


Трафикът на хора

Цялата статия.. | Видяно: (1024) | Коментари: 0

22 април-Ден на Земята

Денят на Земята - 22 април, е  най-големият нерелигиозен празник, празнуван от над половин милиард души.  

За първи път Денят на Земята се отбелязва през 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони американци се включват тогава в демонстрация, като настояват политици, държавници, бизнес  да включат в своите приоритети опазването на околната среда. Кампанията води до значима промяна, като следствие е създадена Агенцията за защита на околната среда в САЩ, приети са Закон за чистотата на атмосферния въздух, Закон за чистотата на водите и Закон за застрашените видове.
През 1990 г. е организирана голяма кампания за честването на 20-годишнината на Деня на Земята и около 200 милиона души по света се включват в тържествата. Отново през 1990 г. празникът е обявен за международен, а България се включва в отбелязването му през 1993 г.

По повод Деня на Земята учениците от 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров”, 3. ОУ „Иван Вазов” и Гимназия „Д-р Иван Панов” се включиха в организираните „Географски игри”.  Те се проведоха в Гимназия „Д-р Иван Панов”.  Организатори на инициативата  бяха учениците от 10. А клас на Гимназия „Д-р Иван Панов” и госпожа Екатерина Григорова, преподавател по география и икономика.

Викторината и атрактивните занимателни  игри бяха само част от днешния празник, където  учениците показаха своите знания по география, ангажираността си за опазването на околната среда и запазването на нашия единствен дом – Земята.

Присъстващите в мултимедийния кабинет на Гимназия „Д-р Иван Панов” можаха да се запознаят със специално подготвената за днешния ден презентация. Чуха и  докладите на Цветелинка Георгиева(9.Б клас), Анжелика Бендурска(9. Б клас) и Мария-Антоанета Рангелова(10.Б клас), подготвени за Деня на Земята под ръководството на госпожа П. Ерменкова, преподавател по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда. А в края всички разгледаха таблата на Александра Добрилова(12.Б клас), Борислава Борисова, Камелия Георгиева, Десислава Шеретска(9. А клас) и  Ваня Алексова(10.Б клас).

22 април-Ден на Земята22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята
22 април-Ден на Земята

Цялата статия.. | Видяно: (2085) | Коментари: 0

Ученичка на Гимназия "Д-р Иван Панов" е победителката в Регионалния конкурс за снимка и рисунка

Петя Апостолова Христова от 9.Б клас на Гимназия „Д-р Иван Панов”, Берковица спечели Регионалния конкурс за снимка и рисунка на тема: „Архитектурните шедьоври през моя поглед“.

Петя участва със снимка на църквата “Свети Николай Чудотворец” в Берковица. Това е първото издание на състезанието. То се проведе под патронажа на госпожа Трайка Трайкова - началник на Регионалния инспекторат по образование - Монтана.

Конкурсът е посветен на 55-годишнината от създаването на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов“  в  Монтана.

Целта на конкурса „Архитектурните шедьоври през моя поглед“  бе да се насочи вниманието на подрастващите към красиви сгради, мостове, кули и други архитектурни обекти. Да се развива естетическият им усет и да се стимулира творческият им потенциал.

Наградите на тримата най-добри ще бъдат връчени на патронния празник на ПГСАГ на 29 април. 

Ученичка на Гимназия "Д-р Иван Панов" е победителката в Регионалния конкурс за снимка и рисунка

Цялата статия.. | Видяно: (844) | Коментари: 0

Проект „1000 стипендии”


     20 април 2015 г. е последният срок за подаване на документите за участие в тазгодишния Национален  конкурс за ученици „1000 стипендии”.  

През 2014 г. Ралица Росенова Асенова, ученичка от 11. Б клас на Гимназия „Д-р Иван Панов”, спечели поощрителна стипендия - виртуален ваучер за книги на стойност 200 лева, право на консултации със специалистите на проекта и достъп до Форума на "1000 стипендии".

Проект „1000 стипендии” е национален конкурс за ученици от 6. до 11. клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен.

Мисията  на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане" на социални граници, което най-ефективно може да стане чрез образованието. За своя водеща ценност „1000 стипендии” издига книгата и четенето и е твърдо срещу плагиатството.

Цялата статия.. | Видяно: (755) | Коментари: 0Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ