Материали за Февруари 2015 год. » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Материали за Февруари 2015 год.


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Март 2020 (11)
Февруари 2020 (16)
Януари 2020 (3)
Декември 2019 (4)
Ноември 2019 (3)
Октомври 2019 (7)


Ден на розовата фланелка
 Ден на розовата фланелка
„Не на тормоза, но не за ден!” Това бе призивът на учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов” в днешния ден. Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Този ден е познат също и като Ден на розовата фланелка /Pink Shirt Day/. 
За да се присъединят към инициативата и да изразят своята позиция за неприемане на тормоза в училище, гимназистите изработиха табла, брошури и символични розови хартиени фланелки. 
Денят на розовата фланелка - всичко започва като протест срещу инцидент свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия (Central Kings Rural High School). Тогава събитието е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група по-големи ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази тяхна инициатива бързо става популярна сред учениците и от други училища чрез sms-и, имейли, както и след публикации в печатните медии и предавания по телевизията. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище. На следващата година на 25.02.2009 г. също много ученици честват този ден, идвайки в училище по розови тениски и други розови дрехи, на които пише "тормозът спира тук" и „Ден на розовата фланелка". Скоро тази инициатива на канадските ученици се подема и от хиляди училища по целия свят и през 2011 г. ок. 1 млн. ученици от над 25 страни честваха този ден.
 Ден на розовата фланелка
 Ден на розовата фланелка  Ден на розовата фланелка

Цялата статия.. | Видяно: (1016) | Коментари: 0

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”
На 20.02.2015 г. в учебния корпус на Гимназия „Д-р Иван Панов” се проведе училищният кръг на Осмото  национално състезание за „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”.

     В състезанието се включиха учениците от 11. и 12. клас на професионалните паралелки, които са с профил „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”.

    Състезанието се организира от Министерство на образованието и науката и има за цел  да осигури възможност:  за демонстриране на придобити знания и умения в конкретна работна ситуация;  да се постигне обвързване на извънучилищните дейности с бизнес средите от региона и областта, популяризиране възможностите за реклама и за престиж на работодателите чрез спонсорство и участие в подобни извънучилищни дейности.

В категорията „Най-добър млад готвач” журито отреди 1. място на Камелия Димитрова от 12. А клас. За  най-добър млад сервитьор беше избрана  Христина Иванова от 12. А клас.    

  Победителите ще представят Гимназия „Д-р Иван Панов” през месец март в град Велинград  на регионалното състезание за „Най-добър млад готвач” и  „Най-добър млад сервитьор ”. Желаем успех на учениците и техните учители Габриела Георгиева и Росица Борисова и класиране за националния кръг!

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”

 

 

 

 

 

 

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ” И „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СЕРВИТЬОР”


Цялата статия.. | Видяно: (1309) | Коментари: 0

Призови места за гимназистите в конкурса, посветен на живота и делото на Апостола

На 19.02.2015 г. пред паметника на Васил Левски в центъра на град Берковица - деня на официалното честване на 142 години от обесването на Апостола, се проведе награждаването на победителите в конкурсите, посветени на живота и делото на Дякона. Конкурсите са организирани от Литературен кръг "Бъдеще" .

В раздел есе/ стихотворение на тема: "Васил Левски в 21. век" (8. -12. клас) 1. място зае Савина Радославова от 12. Б клас, Гимназия „Д-р Иван Панов”. Второто място е за Милена Богданова от 11.  Б клас, Гимназия „Д-р Иван Панов”.

Учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов” заеха призовите места и в раздел компютърна презентация на тема: „Животът на Васил Левски” – 1. място Петя Христова (9. Б клас); 2. място Ванеса Георгиева (9. Б клас); 3. място Габриела Антова (11. Б клас).

 Призови места за гимназистите в конкурса, посветен на живота и делото на Апостола

Цялата статия.. | Видяно: (893) | Коментари: 0

Кариерното ориентиране и избор на висше училище от завършващите

Във връзка с популяризиране на Проект BG051PO001-3.2.04-0001 „Развитие на рейтинговата система на висшите училища” и във връзка с кариерното ориентиране и избор на висше училище от завършващите през 2015 г. предоставяме линк към уеб-базираната платформа на рейтинговата система.

 

http://rsvu.mon.bg

Цялата статия.. | Видяно: (865) | Коментари: 0

Представителна изява на клуб "Европейско странознание"
Представителна изява на клуб "Европейско странознание"

Представителна изява на клуб "Европейско странознание"
На 12.02.2015 г.се проведе представителната изява на клуб "Европейско странознание" по Проект УСПЕХ.
Темата на изявата беше: " Любовта в българския и немския фолклор". Под ръководството на госпожа Иванка Илиева, с много труд и старание, учениците бяха подготвили материалите по темата и показаха добро  познаване на легенди, приказки и обичаи, в които се говори за любовта.
     Гимназистите припомниха на гостите на изявата незабравимите творби на Пенчо Славейков и Петко Рачев  Славейков "Изворът на Белоногата" и "Ралица". С особено вълнение разказаха легендата за Лорелай, скалата сред река Рейн, на която в бурно време се явява хубавата Лоре и примамва рибарите  към дъното на реката, с омайните си песни и златната си коса. Участниците в клуба бяха изработили и интересна презентация по темата.
Пред своите гости учениците демонстрираха изработване на картички с помощта на древното изкуство Квилинг.
Цялата статия.. | Видяно: (962) | Коментари: 0

Как да предпазим детето си от престъпление?

 

Как да предпазим детето си от престъпление?

  На 11 февруари 2015 г. в Гимназия „Д-р Иван Панов“ гр. Берковица се проведе родителска среща. Тя протече в две части. Във връзка с изпълнение на проект „Превенция и образование – сътрудничество между местните власти и полицията, насочено към училищата и образователните институции”, в първата част  на срещата лекторът  Ф. Горанова, секретар на „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“, представи на вниманието на родителите темата „Как да предпазим детето си от престъпление?“.  В присъствието на полицейски служители на Районно управление „Полиция“ гр. Берковица, представители на Общинска администрация Берковица, директора на Гимназия „Д-р Иван Панов“ и  учители бе представен „Наръчник за родители“, като темите засегнати по време на презентацията бяха относно днешните заплахи в училище: училищен тормоз, сексуално насилие, домашно насилие, педофилия в интернет, онлайн тормоз, секстинг, психоактивни вещества и пътна безопасност. Филонка Горанова призова родителите при настъпил проблем в училище да потърсят помощ от учители, психолози и експерти.

Втората част на родителската среща се проведе по класове, където бе отчетен резултатът от обучението през първия учебен срок на учебната 2014/2015 година.

Как да предпазим детето си от престъпление? Как да предпазим детето си от престъпление?

 

Цялата статия.. | Видяно: (910) | Коментари: 0

„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

В периода 09.02.2015 год. – 13.02.2015 год. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Берковица организира мащабна инициатива сред всички ученици на територията на Общината. Кампанията се реализира в партньорство с Районна прокуратура-Берковица, Районно управление на МВР-Берковица и Дирекция “Социално подпомагане“-Берковица. Всички тези институции отварят вратите си, за да посрещнат младежите и да ги запознаят със своята дейност, с взаимовръзките помежду си, с функционирането на системата за работа с деца. Идеята на тази инициатива е да се повиши правната култура на учениците, да се постигне по-добра информираност и да се изгради доверие у тях по отношение на институциите.

В първия ден от инициативата на МКБППМН, РП-Берковица, РУ на МВР – Берковица и Д“СП“ – Берковица се включи и Гимназия „Д-р Иван Панов“. В МКБППМН учениците се запознаха с работата на комисията в двете й основни направления – превенция на асоциалното поведение и провеждането на възпитателни дела по отношение на децата-правонарушители. Освен това със секретаря на комисията беседваха за правата и отговорностите си в чест на навършилата 25 години Конвенция на ООН за правата на детето, за вечерния час, за т.н. „стълба към успеха“. Гимназистите посетиха и всяка желана от тях институция, партнираща на МКБППМН, и имаха възможността да се запознаят с хората, работещи в тях, да им задават въпроси, да беседват с тях по различни казуси, да се докоснат до работата, служебните им задължения и правомощия. Освен с представителите на МКБППМН, учениците се срещнаха и с прокурор, с полицаи, със социални работници. Навсякъде младите хора проявиха любопитство, интерес и желание да научат повече, а специалистите пък имаха шанса да се заредят и да се вдъхновят от учениците и техния ентусиазъм,  чистота и енергия. 

 

„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

 

 

 

 


„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

„СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“ В МКБППМН – ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

 

Цялата статия.. | Видяно: (892) | Коментари: 0

Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ