Материали за Октомври 2012 год. » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Материали за Октомври 2012 год.


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Март 2020 (11)
Февруари 2020 (16)
Януари 2020 (3)
Декември 2019 (4)
Ноември 2019 (3)
Октомври 2019 (7)


История - тестове за самоподготовка

Петнадесет теста по История и цивилизация с отговори.

 

testove_istoria.pdf [36.38 Mb] (сваляния: 2037)

 

За визуализиране и разпечатване на съдържанието на файла, трябва да разполагате с подходящ софтуер, например "ACROBAT READER" на Adobe Systems Inc.

Цялата статия.. | Видяно: (2940) | Коментари: 0

обява за конкурс

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА, ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ” ГР.БЕРКОВИЦА,

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „АНУБИС”, СДРУЖЕНИЕ „ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО”

 

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС „ЛЕТЕНЕ ПО РАДИЧКОВ” ЗА ЕСЕ И ИЛЮСТРАЦИЯ

 

ТЕМА: „НА РАЗСЪМВАНЕ” /Не е задължително участниците да свързват творбите си само с едноименния разказ. Той е отправната точка за техните интерпретации върху Радичковото творчество/.

 

В конкурса могат да участват ученици от 9. до 12. клас от общините Берковица, Вършец, Георги Дамяново, Монтана и Чипровци.

Условия за конкурса за есе: обем до 2 страници, формат Times New  Roman 12

Условия за конкурса за илюстрация: всеки участник има право да представи не повече от една рисунка – графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел

Всеки участник трябва да напише трите имена, училище, клас, адрес.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.

Крайният срок за изпращане на творбите е 31 декември 2012 г. на адрес: 3500 гр. Берковица, ул. "Д-р Иван Панов" №2, Гимназия "Д-р Иван Панов" или на  e-mail gipb@abv.bg

Финалът и награждаването ще бъдат на 19 януари 2013 г. - Йордановден по стар стил

 

Всички наградени ще получат диплом и книги от издателска къща "Анубис".

 

Цялата статия.. | Видяно: (1668) | Коментари: 0

ЗА ВОКАЛНО СТУДИО ”MUSIC SURFING”

В началото  на  1997г. в  Национално Училище „София”  преподавателката по музика Галина Караджова,  заедно с няколко 7 годишни момиченца създава вокална група, наречена „Слънчеви зайчета”.  Само месец по-късно те стъпват на голямата сцена и печелят своите първи аплодисменти. През следващите години групата взема участие в множество прегледи, концерти и конкурси не само в София, но и в цяла България.

През септември 2006г порасналите вече „зайчета” решават да продължат своето музикално развитие в нова формация – Вокално Студио  „Мюзик сърфинг”. Още в началото на 2007 г. студиото печели своя първи – Сребърен – медал от Международен конкурс – „Орфеева дарба” . Следващите години продължават прекрасните изяви както на групите, така и на техните солистки. Те носят множество медали (бронзови, сребърни, златни, Gran Prix)  както от национални, така и от международни конкурси и Фестивали („Орфеева дарба”, „Изгряват звезди”, „Trixie”, “Stela Carpatiloru”).  През 2010г  „Слънчеви зайчета” и „Мюзик сърфинг”  записват своя първи диск в професионално звукозаписно  студио. Подготовката за записите дава възможност на участничките в студиото да общуват с едни от най-добрите композитори и текстописци в България   Първите “зайци” вече завършиха и поеха по своя път. Някои от тях продължават да развиват своята любов към пеенето и музиката вече като студенти в Музикалната  Академия и в Софийския  Университет  - специалности Пиано и Поп и джаз пеене. В момента певиците в двете вокални групи са на възраст от 6 до 20 г.

През 2012 г. Вокално студио „Мюзик сърфинг”  изнесе няколко концерта пред  българските общности в чужбина. През м.март посетиха  гр. Казан, Татарстан. А за Великден гостуваха  на бесарабските българи в с. Димитровка – Украйна.  Тези турнета дадоха възможност на изпълнителките да общуват с различни култури и да създадат много нови приятелства.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1731) | Коментари: 0

Честване


 

 

Скъпи ученици,

драги родители,

уважаеми съграждани,

 

 

На 24 октомври 2012 година в Гимназия „Д-р Иван Панов” ще се проведе тържествен  концерт, посветен на 83 години от рождението на  Йордан Радичков и учредяването на Инициативен комитет за честване на 100-годишнината на  училището.

 

ПРОГРАМА

 

12.00 – ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

 

12.30 - КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ВОКАЛНО СТУДИО "MUSIC SURFING" ОТ НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ "СОФИЯ" ГР.СОФИЯ И ВОКАЛНА ГРУПА "АМБИАНС" ОТ ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ"

 

Училищното ръководство кани всички, които се чувстват съпричастни към това събитие, да присъстват.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1661) | Коментари: 0

РЕАЛИЗАЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2012 НА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ” ГР.БЕРКОВИЦА

През учебната 2011/2012 г. успешно са завършили и са получили диплома за средно образование 40 ученици. От тях 29 са кандидатствали и са приети в различни висши училища: СУ ”Климент Охридски” – 7, УНСС – 8, ЮЗУ – Благоевград – 8, Стопанска академия Свищов – 1, Университет по архитектура, строителство и геодезия – 1, Университет по хранителни технологии-Пловдив – 1, Нов български университет – 1, Университет Абърдийн, Великобритания – 1.

Част от учениците, които не са кандидатствали, са започнали работа по професията, придобита в професионалната паралелка – като бармани, хотелиери, сервитьори.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1455) | Коментари: 0

Втора работна среща по проект „Споделяне на култури”

 

От 15.10.2012 г. до 21.10.2012 г. в Република Турция ще се проведе втората работна среща  по проект „Споделяне на култури” по Секторна програма Коменски към Центъра за развитие на човешките ресурси.

В срещата ще се включат 12 ученици от Гимназия „Д-р Иван Панов”, директорът на училището и екипът, работещ по проекта.

Участниците в проекта, учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”, учениците от гр. Ксилокастро, Гърция и от гимназията домакин в Турция, ще посетят гр. Анкара и областта Кападокия, ще се запознаят с турския фолклор и традиции и ще потърсят общото в културите на трите държави.

Цялата статия.. | Видяно: (1547) | Коментари: 0

Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ