Материали за Юли 2012 год. » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Материали за Юли 2012 год.


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Юни 2020 (1)
Май 2020 (15)
Април 2020 (5)
Март 2020 (11)
Февруари 2020 (17)
Януари 2020 (4)Заключителна изява по проект "NATE"

На 10 юли 2012 г. Гимназия „Д-р Иван Панов” представи  завършилия проект „Нови и алтернативни възможности за развитие на туристически предприятия” по дейност „Партньорства” на секторна програма „Леонардо да Винчи” на Програмата „Учене през целия живот”. Продължителността на проекта е от 1 август 2010 до 31 юли 2012 г. Партньори по проекта са: Община Учисар, Кападокия, Турция, Анатолски балони - гр.Невшехир, Турция, Гимназия „Д-р Иван Панов” - гр.Берковица, България, Професионална гимназия „Ген. А. Бялисток” - гр.Бялисток, Полша, Първа професионална гимназия - гр.Драма, Гърция и Мултимедийна обучителна организация гр. Мол, Белгия.

Пред представители на общината, туристическия бизнес от града, родители и ученици координаторът на проекта, Бистра Матерова  направи обстойна презентация, включваща информация за дейностите по проекта, работните срещи в отделните държави, културната програма. Богатият фотоматериал даде възможност на присъстващите да се запознаят подробно с посетените държави и забележителностите в тях.

По проекта са извършени 42 мобилности - в това число 16 учители и 26 ученици от 9 до 12 клас. В рамките на тези две години бе изграден един чудесен международен екип, участниците се запознаха с културата и традициите на партньорите, упражниха езиковите си умения по английски език, повишиха качеството на професионалното образование и обучение. Учениците от трите професионални училища доказаха заедно със своите ръководители компетентни познания в областта на туризма, презентираха иновационни бизнес идеи за развитие на туристически предприятия.

Особен интерес предизвика видеофилмът, реализиран съвместно с Летателен център „АВА” - село Ерден. А емоционалният клип, направен от Гергана Иванова, върна всички към спомените от миналата година, когато домакин на работната среща бе Берковица.

Директорът на Гимназия „Д-р Иван Панов”, Румян Горков награди участниците за успешното приключване на проекта, а на присъстващите в залата бяха раздадени рекламни материали,  изработени с цел популяризиране на проекта.

След официалната част бе даден коктейл.

 

Галерия

Цялата статия.. | Видяно: (37524) | Коментари: 0

Изява на международна сцена


На 08.07.2012 г. театрална трупа „Йордан Радичков“ при Гимназия „Д-р Иван Панов”, с ръководител Димитър Димитров, постави комедията „Вражалец“ от Ст. Л. Костов на сцената на 51 фестивал на културата на младите в Сърбия.

Фестивалът се проведе от 05.07.2012 г. до 08.07.2012 г. в град Княжевац, Република Сърбия, където на  сцена в Дома на културата се представиха повече от хиляда млади таланти.

Поканата за участието на театрална трупа „Йордан Радичков“ на фестивала е резултат от културното сътрудничество между Гимназия „Д-р Иван Панов” и Княжевацка гимназия и след отличното представяне  на берковските ученици в град Княжевац през 2011 г., когато поставиха комедията „Как писар Тричко не се ожени за царкиня Кита”.

Пътуването на берковските гимназисти се осъществи с помощта на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и ръководството на Гимназия „Д-р Иван Панов”.

 

Изява на международна сцена Изява на международна сцена

Изява на международна сцена 

Цялата статия.. | Видяно: (1625) | Коментари: 0

Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ