Материали за 2012 год » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Материали за 2012 год


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Юли 2019 (2)
Юни 2019 (4)
Май 2019 (9)
Април 2019 (7)
Март 2019 (3)
Февруари 2019 (4)


Представителна изява по проект УСПЕХ

Представителна изява по проект УСПЕХНа 17. декември 2012 г. в учебния корпус по практика на Гимназия „Д-р Иван Панов” се проведе първата изява на клуб „Европейско странознание” по проект „УСПЕХ” на МОМН „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Учениците от клуба представиха  „Коледа в моя роден край”.

Трапезата беше подредена с ястия, които участниците сами бяха сготвили и аранжирали под ръководството на своите ръководители Бистра Матерова и Иванка Илиева. В изработените от тях презентации, участниците показаха интересни моменти от занятията на клуба и разказаха за коледните традиции и обичаи в България и по света. Игрите с публиката и викторината внесоха допълнителни емоции сред публиката. Дегустиралите ястията ученици и учители останаха изключително доволни от уменията на момичетата и момчетата.

Представителна изява по проект УСПЕХ Представителна изява по проект УСПЕХ
Цялата статия.. | Видяно: (1652) | Коментари: 0

Програма за отбелязване на 100-годишнината на Гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

 

1. Създаване на Алумни мрежа за изграждане на трайни връзки между гимназията и нейните бивши ученици.

2. Кулинарно състезание за учители – 15-20 април 2013

3. Изготвяне на електронни уроци и тестове по география и история.

4. „Математиката - лесна и интересна” – математическо състезание - юни 2013

5. Изработване на рекламни материали за годишнината.

6. Изложба на тема ”100 години Гимназия „Д-р Иван Панов” - май 2013

7. Постановка на Театрална трупа „Й.Радичков” - 10 май 2013

8. Открит урок по химия на тема: ”Свойствата на химичните елементи и техните съединения” – април 2013, 9.б и 10.б клас

9. „Дойдох, видях, победих!” - изработване на видеофилм, посветен на работата по европейски проекти в гимназията - февруари 2013

10. “E-Twinning” проект на тема: ”Внимание - училището е удоволствие!” - съвместен проект с ученици от Естония и Полша – април 2013

11. Проект на тема: ”През годините назад в гимназията” - април 2013, 11.б клас

12. Състезание по английски език „Най-добър млад преводач” - януари/април 2013

13. Презентация на тема: ”Биоразнообразието в община Берковица” - март 2013

14. Създаване на учебно-опитно поле и цветни алеи - април-май 2013

15. Проект „С грижа за всеки ученик”-  изготвяне  на съобщения за бележити дати в българската история

16. Щафетна обиколка на гимназията - 10 май 2013

17. Турнир по тенис на маса и волейбол между ученици и учители – юни 2013

18. „Урок по философия за всички” – състезание между 11.а и 11.б кл. - 19.11.2012

19. „Моят град – ние можем да бъдем екскурзоводи” - туристическа обиколка на града – май 2013

20. Празничен концерт – 18 май 2013

Цялата статия.. | Видяно: (1692) | Коментари: 0

Проект „Споделяне на култури” - втора работна среща

От 15 до 20 октомври 2012 г. в Анкара, Турция се проведе втората работна среща между България, Турция и Гърция по проект „Споделяне на култури” по програма Коменски. Директорът на Гимназия „Д-р Иван Панов” - Румян  Горков, преподавателите - Николина Кирова, Иванка Илиева, Петрана Лендова, Николинка Йорданова и Нина Везьова, счетоводителката на Гимназията Людмила Иванова и екип от 12 ученици осъществиха визита, която бе наситена с много впечатления и емоции.

Ние имахме възможността да се докоснем до културата и традициите, да видим забележителностите на една великолепна страна. Успяхме да се запознаем с  невероятни хора и да създадем прекрасни приятелства. През тази една седмица събрахме спомени, които никога няма да забравим.

Когато пристигнахме, бяхме посрещнати в училището от семействата, на които щяхме да гостуваме. Още щом слязохме от автобуса, малко притеснени, и видяхме тези усмихнати хора, ние разбрахме, че ще изживеем едно невероятно приключение.

През останалите дни  опитахме техни традиционни ястия, посетихме едни от най- атрактивните и красиви забележителности на Анкара (те трябва да се видят, защото не могат да се опишат). Имахме възможността да отидем до областта Кападокия - известна със своите впечатляващи природни скални образувания. Останахме наистина очаровани от красотата на това място.

Последната вечер бяха подготвили за нас и нашите приятели от Гърция програма, с която ни представиха техни традиционни песни и хора, дори ни научиха на един от танците им.

Работата ни по Проекта ни накара да осъзнаем, че възможностите, разкриващи се пред човека днес, са наистина неограничени. Удивително е, че имахме възможността да осъществим контакт с хора от две други националности и въпреки културните ни различия, да намерим общ език и да работим в екип без конфликти.

Ако трябва да опиша това пътуване с една дума, бих избрала „незабравимо”. Защото съм сигурна, че чудесните хора, с които се запознахме, и красивите места, които видяхме, няма да можем да забравим никога.

 

Ралица Асенова - 9. б клас

Гимназия „Д-р Иван Панов”

 

Проект „Споделяне на култури” - втора работна среща Проект „Споделяне на култури” - втора работна среща
Цялата статия.. | Видяно: (1519) | Коментари: 0

История - тестове за самоподготовка

Петнадесет теста по История и цивилизация с отговори.

 

testove_istoria.pdf [36.38 Mb] (сваляния: 1902)

 

За визуализиране и разпечатване на съдържанието на файла, трябва да разполагате с подходящ софтуер, например "ACROBAT READER" на Adobe Systems Inc.

Цялата статия.. | Видяно: (2731) | Коментари: 0

обява за конкурс

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА, ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ” ГР.БЕРКОВИЦА,

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „АНУБИС”, СДРУЖЕНИЕ „ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО”

 

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС „ЛЕТЕНЕ ПО РАДИЧКОВ” ЗА ЕСЕ И ИЛЮСТРАЦИЯ

 

ТЕМА: „НА РАЗСЪМВАНЕ” /Не е задължително участниците да свързват творбите си само с едноименния разказ. Той е отправната точка за техните интерпретации върху Радичковото творчество/.

 

В конкурса могат да участват ученици от 9. до 12. клас от общините Берковица, Вършец, Георги Дамяново, Монтана и Чипровци.

Условия за конкурса за есе: обем до 2 страници, формат Times New  Roman 12

Условия за конкурса за илюстрация: всеки участник има право да представи не повече от една рисунка – графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел

Всеки участник трябва да напише трите имена, училище, клас, адрес.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.

Крайният срок за изпращане на творбите е 31 декември 2012 г. на адрес: 3500 гр. Берковица, ул. "Д-р Иван Панов" №2, Гимназия "Д-р Иван Панов" или на  e-mail gipb@abv.bg

Финалът и награждаването ще бъдат на 19 януари 2013 г. - Йордановден по стар стил

 

Всички наградени ще получат диплом и книги от издателска къща "Анубис".

 

Цялата статия.. | Видяно: (1589) | Коментари: 0

ЗА ВОКАЛНО СТУДИО ”MUSIC SURFING”

В началото  на  1997г. в  Национално Училище „София”  преподавателката по музика Галина Караджова,  заедно с няколко 7 годишни момиченца създава вокална група, наречена „Слънчеви зайчета”.  Само месец по-късно те стъпват на голямата сцена и печелят своите първи аплодисменти. През следващите години групата взема участие в множество прегледи, концерти и конкурси не само в София, но и в цяла България.

През септември 2006г порасналите вече „зайчета” решават да продължат своето музикално развитие в нова формация – Вокално Студио  „Мюзик сърфинг”. Още в началото на 2007 г. студиото печели своя първи – Сребърен – медал от Международен конкурс – „Орфеева дарба” . Следващите години продължават прекрасните изяви както на групите, така и на техните солистки. Те носят множество медали (бронзови, сребърни, златни, Gran Prix)  както от национални, така и от международни конкурси и Фестивали („Орфеева дарба”, „Изгряват звезди”, „Trixie”, “Stela Carpatiloru”).  През 2010г  „Слънчеви зайчета” и „Мюзик сърфинг”  записват своя първи диск в професионално звукозаписно  студио. Подготовката за записите дава възможност на участничките в студиото да общуват с едни от най-добрите композитори и текстописци в България   Първите “зайци” вече завършиха и поеха по своя път. Някои от тях продължават да развиват своята любов към пеенето и музиката вече като студенти в Музикалната  Академия и в Софийския  Университет  - специалности Пиано и Поп и джаз пеене. В момента певиците в двете вокални групи са на възраст от 6 до 20 г.

През 2012 г. Вокално студио „Мюзик сърфинг”  изнесе няколко концерта пред  българските общности в чужбина. През м.март посетиха  гр. Казан, Татарстан. А за Великден гостуваха  на бесарабските българи в с. Димитровка – Украйна.  Тези турнета дадоха възможност на изпълнителките да общуват с различни култури и да създадат много нови приятелства.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1652) | Коментари: 0

Честване


 

 

Скъпи ученици,

драги родители,

уважаеми съграждани,

 

 

На 24 октомври 2012 година в Гимназия „Д-р Иван Панов” ще се проведе тържествен  концерт, посветен на 83 години от рождението на  Йордан Радичков и учредяването на Инициативен комитет за честване на 100-годишнината на  училището.

 

ПРОГРАМА

 

12.00 – ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

 

12.30 - КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ВОКАЛНО СТУДИО "MUSIC SURFING" ОТ НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ "СОФИЯ" ГР.СОФИЯ И ВОКАЛНА ГРУПА "АМБИАНС" ОТ ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ"

 

Училищното ръководство кани всички, които се чувстват съпричастни към това събитие, да присъстват.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1579) | Коментари: 0

РЕАЛИЗАЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2012 НА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ИВАН ПАНОВ” ГР.БЕРКОВИЦА

През учебната 2011/2012 г. успешно са завършили и са получили диплома за средно образование 40 ученици. От тях 29 са кандидатствали и са приети в различни висши училища: СУ ”Климент Охридски” – 7, УНСС – 8, ЮЗУ – Благоевград – 8, Стопанска академия Свищов – 1, Университет по архитектура, строителство и геодезия – 1, Университет по хранителни технологии-Пловдив – 1, Нов български университет – 1, Университет Абърдийн, Великобритания – 1.

Част от учениците, които не са кандидатствали, са започнали работа по професията, придобита в професионалната паралелка – като бармани, хотелиери, сервитьори.

 

Цялата статия.. | Видяно: (1388) | Коментари: 0

Втора работна среща по проект „Споделяне на култури”

 

От 15.10.2012 г. до 21.10.2012 г. в Република Турция ще се проведе втората работна среща  по проект „Споделяне на култури” по Секторна програма Коменски към Центъра за развитие на човешките ресурси.

В срещата ще се включат 12 ученици от Гимназия „Д-р Иван Панов”, директорът на училището и екипът, работещ по проекта.

Участниците в проекта, учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”, учениците от гр. Ксилокастро, Гърция и от гимназията домакин в Турция, ще посетят гр. Анкара и областта Кападокия, ще се запознаят с турския фолклор и традиции и ще потърсят общото в културите на трите държави.

Цялата статия.. | Видяно: (1470) | Коментари: 0

Признание за учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”

Клуб „Млад eTwinner” при Гимназия „Д-р Иван Панов” откри учебната година на 24. септември, първият ден от седмиците на eTwinning в Европа и България.

За своята активна дейност и изработването на много проекти, клубът бе награден от Централното звено за координация с почетен знак. Публикуваме писмото и двете грамоти.

Моята най- сърдечна благодарност на ентусиастите от 12б клас: Вилиана, Катя, Таня, Ерина, Косара, Ива, Росица, Михаил за работата по проектите и на госпожа Лендова, която винаги ни помагаше!

Иванка Илиева - ръководител на клуба

Признание за учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”

Признание за учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”

 

 

 

Dear Ilieva Ivanka (Гимназия), Congratulations!

 

You have been just awarded with the Quality Label for the work you have done in eTwinning.

Претенциозен проект на немски език с много интердисциплинарни връзки. Взаимно опознаване на партньори от няколко страни, без общ продукт и особена интерактивност, но с достатъчно задълбочени занимания на учениците по отделните теми. Добре заявено желание за интегриране на проекта в учебната програма по няколко предмета. Мотивира за самостоятелно учене. Стандартна употреба на ИКТ. Много добре изпълнен, образцов „класически проект”, където са показани основни ИКТ умения.

 

All the best.

 

 

Признание за учениците от Гимназия „Д-р Иван Панов”

Цялата статия.. | Видяно: (1425) | Коментари: 0


Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ