Втора работна среща по проект за регионално партньорство » Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна » Главна » Новини » Втора работна среща по проект за регионално партньорство


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Май 2020 (13)
Април 2020 (5)
Март 2020 (11)
Февруари 2020 (16)
Януари 2020 (4)
Декември 2019 (4)


Втора работна среща по проект за регионално партньорство
Публикувано от : editor, в раздел: Главна » Новини, на 18-11-2013, 14:58.

Втора работна среща по проект за регионално партньорство
Втора работна среща по проект за регионално партньорство
Втора работна среща по проект за регионално партньорство
 

Втора работна среща по проект

 

„Превенция и образование – сътрудничество между местни власти и полицията, насочено към училищата и образователните институции“ по секторна програма „Коменски“

 


  От 21 до 27 октомври 2013 г. в гр. Елблог, Полша се проведе  втората официална работна среща по проект „Превенция и образование – сътрудничество между местни власти и полицията, насочено към училищата и образователните институции”, с рег. № LLP-2013-COM-RP-04, Регионални партньорства на секторна програма „Коменски” на Програмата „Учене през целия живот“, организирана от координатора на проекта -  Община Елблог.  Община Берковица бе представена от служители на администрацията, Трето ОУ „Иван Вазов“, Гимназия „Д-р Иван Панов“ и Районно управление полиция. Българската делегация и партньорите от Полша взеха участие в  панелни  дискусии на теми:  „Насилието в училище, наказателни деяния, извършени от деца и младежи“, „Основни проблеми в училищата, заплахите пред които те са изправени напоследък“,  „Квалификация на преподавателите в областта на младежката престъпност и деморализация“, „Полицейски програми за превенция, насочени към училищата и образователните институции“, „Единни класове и сътрудничество с полицията“.

  Посетихме двете партньорски училища - Гимназия N:6 и Общообразователна и икономическа гимназия гр. Елблог, където ни посрещнаха много радушно, представиха ни традиционна полска кухня, приготвена от родители, ученици и учители, презентираха ни учебните програми и извънкласните дейности, както и работата по европейски и национални проекти на конкретното училище. Съвместно с полските колеги участвахме в дискусии относно превенцията в училище, чувството на отговорност за изпълнение на закона, социалните правила и норми в училище и извън него, справяне с трудни ситуации в училище и ролята на полицията като главен орган за разрешаване на възникналите проблеми.

  Въпреки натоварената програма, имахме възможността да се срещнем с областния управител, който със своя екип по блестящ начин на английски език, ни представи областта и региона. Посетихме сградата на общината в гр. Елблог, където ни посрещна зам. кметът, с когото проведохме кратък брифинг, а след това ни представиха някои офиси на служителите. Несъмнено огромно удоволствие ни доставиха младите и по-възрастните музиканти от Младежкия културен дом в гр. Елблог, които ни накараха да се потопим за малко в Средновековието, чрез своите музикални изпълнения на специални инструменти. И не на последно място разгледахме Стария град на Елблог, който бил сринат до основи по време на Втората световна война, но сега се отличава с изящна архитектура и живопис. В него се издига грандиозната катедрала на свети Никола, построена през 13 век. Посетихме технологичния център гр. Елблаг, в който се намират офисите на много големи европейски компании, и работи съвместно с университетите в града. Усетихме атмосферата на  средновековния готически замък в гр. Малборк, обявен през 1997г. за световно историческо наследство в списъка на ЮНЕСКО, катедралата Николай Коперник в гр. Фромборк и разбира се, концлагера „Стутоф“, построен през 1939 г. от нацистите, който показва една черна и тежка страница в историята на човечеството.

  На галавечерята, дадена от кмета на община Елблог, всички участници получиха сертификати за участие в работната среща, а българската група връчи на полския екип плакети за почетни граждани на Берковица. Третата работна среща ще се състои отново в гр. Елблог през май 2014г.

 

Този проект е финансиран с подкрепата на ЕК по Програма „Учене през целия живот“, дейност Регионални партньорства на секторна програма „Коменски“.

 

                                                                                                                                         Б. Матерова

 

версия за печат | Видяно: (1301) | Коментари: 0
Етикети:

Виж също

  • Нов международен проект на Гимназия "Д-р ...
  • КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЛОГО ПО ПРОЕКТ
  • Обучение по проект „Превенция и образов ...
  • Превантивна среща – дискусия
  • Проект "Превенция и образование" бе пре ...  • НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
    2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ