Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов" - гр. Берковица

Който иска - получава,
който работи - успява,
който успее при нас,
може да успее навсякъде!


ВИЕ СЕ НАМИРАТЕ НА: Главна


Прием

ВХОД В САЙТА
Име
Парола
 

АРХИВИ
Октомври 2019 (4)
Септември 2019 (8)
Юли 2019 (2)
Юни 2019 (4)
Май 2019 (9)
Април 2019 (7)


Предварително външно оценяване в 8 клас в паралелки с интензивно изучаване на английски език за област Монтана

   Предварителното регионално външно оценяване (РВО) в 8 клас се извършва всяка година и е с цел да се установи нивото на знанията на учениците в паралелките с интензивно изучаване на английски език.

   Тази година наблюдавани бяха следните училища:

     1. ГПЧЕ "Петър Богдан", гр.  Монтана

     2. Профилирана гимназия "Найден Геров", гр. Лом

     3. СОУ "Димитър Маринов", гр.  Лом

     4. Гимназия "Д-р Иван Панов", гр.  Берковица

     5. Соу "Иван Вазов", гр.  Вършец

     6. ПГСАГ "Проф. арх. Стефан Стефанов",гр. Монтана

     7. ЛПГ, гр. Берковица

     8. ПГЕ "Христо Ботев ", гр.  Монтана

   В предварителното външно оценяване участват 293 ученици, от които 180 от профилирани паралелки и 113 ученици от профисионални паралелки.

   Резултатите от проведеното РВО по английски език в профилирани гимназии и СОУ с профилирани паралелки са изведени в следващите таблица и графика:

Предварително външно оценяване в 8 клас в паралелки с интензивно изучаване на английски език за област Монтана
   Резултатът в повечето училища е сравнително висок. Грешките, допуснати от учениците,  са обратната връзка на учителя - какви трудности срещат учениците при усвояване на езиковия материал, какви са причините за тях и породените от това езикови грешки.

   На националното външно оценяване (НВО) за миналата учебна година Гимназия "Д-р Иван Панов" се класира на първо място.

   Виждаме резултата на нашите ученици на регионалното външно оценяване за тази учебна година  - отново първи.

  Да пожелаем успех на момичетата и момчетата от 8.а клас на Гимназия "Д-р Иван Панов" на 20 юни 2013г. на Националното външно оценяване! Спокойни и уверени, да  представят себе си и своите преподаватели  достойно и да защитят завоюваното първо място.

Цялата статия.. | Видяно: (2107) | Коментари: 0

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

На 3 юни 2013 година учениците от Гимназия "Д-р Иван Панов" бяха мениджъри за един ден. За няколко часа те заеха местата на директора, главния счетоводител и секретарката. Наблюдавайки работата на титулярите, учениците установиха, че тяхната работа никак не е лека. Под ръководството на Деси Панчева те оформиха заповед, която поднесоха за подпис на директора. Людмила Иванова им показа колко много работа и време се отделя за правилния разчет на парите, така че те да стигнат за всички пера на бюджета за цели 12 месеца. "Директорите" зададоха много въпроси на директора Румян Горков. Той сподели с тях, че трите най-важни неща за добрата работа на едно институция са: колективът, който да умее да работи в екип и да няма конфликти между отделните му членове; счетоводителят, който да е добре подготвен за работата си, и директорът, от когото, освен всичко друго, се изисква и добро разпределение на бюджетните средства. Според него за добрата работа на директора на едно училище е важен и опитът, който се натрупва с годините. Директорът сподели с учениците, че в работата му има и трудности, но и много приятни моменти. Като цяло, той харесва работата си, заради постоянния контакт с младите хора и положителния заряд, който те носят.

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН

Цялата статия.. | Видяно: (1246) | Коментари: 0

100-годишен юбилей

На 18 май 2013г. Гимназия "Д-р Иван Панов" гр. Берковица отпразнува 100 години от създаването си. Гости на тържеството бяха кметът на града, представители на Регионалния инспекторат по образование на МОМН, председателят на сдружение "Образование и културно наследство", председателят на Българско училищно настоятелство - Берковица, директори на фирми, писатели и журналисти, бивши и настоящи учители и служители, бивши и настоящи ученици, родители, граждани, директори на училища, детски градини и учебно-възпитателни заведения. С тържествена церемония беше осветено новото знаме на "Гимназия Д-р Иван Панов", подарък от Българско училищно  настоятелство - Берковица.

100-годишен юбилей

100-годишен юбилей

100-годишен юбилей

Цялата статия.. | Видяно: (1429) | Коментари: 0

29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията

На 29.04.2013 година учениците от 11б клас на Гимназия "Д-р Иван Панов" проведоха различен час на класа. Бяха поканени Н. Анастасова, Ц. Ненковска, Кр. Езекиев, М. Димитрова  и директора на училището Р. Горков. Мероприятието беше организирано в рамките на инициативата generations@school и Европейския ден на солидарността между поколенията. Учениците и гостите им обсъдиха и демонстрираха различни техники за боядисване на великденски яйца и проведоха дискусия за бъдещото развитие на обединена Европа. Своето послание учениците и изпратиха до Брюксел. В края на срещата всички заедно засадиха в двора на училището дърво /Гинко Билоба/, като символ на здравата връзка на човека с природата.

29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията

29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията

29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията

29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията
29 април - Европейски ден на солидарност между поколенията

 

Цялата статия.. | Видяно: (1526) | Коментари: 0

Проект "Споделяне на култури" - трета работна среща

От 15.04. до 20.04.2013г. Гимназия „Д-р Иван Панов” бе домакин на последната работна среща по проект „Споделяне на култури”.
 

Ден 1 – Началото

 

Гостите от Гърция и Турция – 24 ученика и 9 учители – бяха посрещнати според обичая с хляб и сол. След като разгледаха училището и посетиха учебни часове, те бяха приветствани с програма, която освен официалната част включваше изпълнения на група „Амбианс”, народен хор „Българка” и танцов ансамбъл „Малинарка”. После представители на трите училища партньори засадиха дръвчета в двора на Гимназията в знак на своето приятелство. Учениците домакини представиха как се приготвят традиционни български ястия. Освен тях гостите опитаха много други традиционни ястия, подготвени от учениците участници в проекта и колектива на Гимназията. След коктейла домакините научиха своите гости да танцуват български хора, а екипите от учители по проекта проведоха работна среща. На нея бяха обсъдени осъществените до момента дейности. Акцентът беше поставен върху подготовката на крайния продукт, който ще бъде книжка с рецепти, текстове на песни, които имат версии в трите държави, речник с еднакви на трите езика думи, ученически доклади от проучванията на фолклора (песни, танци, обичай) и традиционната кухня. По-късно екипите по проекта бяха приети от кмета на Община Берковица г-жа Димитранка Каменова.

 

Ден 2 - Пещера и скали


Рано сутринта в сряда участниците в проекта поеха към пещерата Магура. След това разгледаха Белоградчишките скали. Следобяд посетиха музея в гр. Чипровци и присъстваха на демонстрация на ръчно боядисване на прежди с естествени оцветители и тъкане на килими.

Ден 3 - 1600 метра над морето


В четвъртък домакините показаха на своите гости красотите на Берковския балкан. От хижа Ком те изкачиха връх Щърковица. Гръцките ученици много се зарадваха на снега, тъй като не са виждали сняг от детството си. В родния им град Ксилокастро сняг вали веднъж на 10 дори 15 години. Планинските водачи Димитър Стефанов, Илиян Иванов и дъщеря му Христина Иванова (ученичка в Гимназия „Д-р Иван Панов”) разказаха много интересни случки и легенди за върхове и местности в Берковския балкан. Никой не искаше да се разделя с уникалната гледка, която се откриваше от връх Щърковица, но участниците трябваше да се прибират в хижата за обяд. След като слязоха в града посетиха къщата музей „Иван Вазов” и Етнографския музей.

 

Ден 4 – Клисурския манастир и Враца

 

Сутринта на 19.04. всички потеглиха за гр. Враца. По пътя се отбиха в Клисурския манастир. Независимо от религията си всички запалиха свещички за здраве в църквата на манастира, а на тръгване опитаха малиновото вино, което се произвежда в манастира. Преди да посетят Историческия музей в града, минаха през прохода Вратцата. В Историческия музей гостите бяха впечатлени от плочката с най-старата писменост в света и от Рогозенското съкровище. След това имаха свободно време, за да разгледат центъра на града и да купят подаръци за своите близки.

Вечерта се очакваше с нетърпение от всички. Предстоеше официалната вечеря, на която всеки трябваше да получи сертификат за участието си в работното посещение и символичен подарък за спомен от Берковица и България. През цялата вечер човек можеше да усети как се споделят култури и да разбере, че културите на тези три съседни държави, всъщност са много близки и си приличат по толкова много неща. В песни и танци вечерта мина неусетно. Никой не искаше да се разделя с новите си приятели, но всички знаеха, че след няколко часа гостите трябва да си тръгват.

 

Всички хубави неща имат своя край, но не и проектът "Споделяне на култури". Споделянето тепърва започва, приятелствата са създадени вече и ще останат дълго във времето! Не казваме сбогом, а само довиждане и до нови срещи! А такива ще има със сигурност.

 

Галерия

Цялата статия.. | Видяно: (1655) | Коментари: 0

Пролетно тържество в ДДМУИ

По традиция на 15.04.2013 г. ученици от Гимназия Д-р „Иван Панов” посетиха ДДМУИ, където участваха в пролетното тържество на децата, посветено на Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Програмата включваше сценки, песни, танци, библейската история за Великден. Имаше музикално оформление и невероятна украса.

По инициатива на учителите Бистра Матерова, Соня Антова и Татяна Димитрова, учениците от нашето училище събраха играчки и дрехи, които дариха на своите приятели от дома.

„Тържеството, което направиха тези деца, по нищо не отстъпва на тържествата, които правят другите деца, тези, които нямат здравословни проблеми” – единодушни бяха всички присъстващи. По всичко личеше, че за този празник децата са се трудили много, учителите им – двойно повече.

Благодарим ви деца, вие ни дадохте надежда и ни доказахте, че няма невъзможни неща!

Пролетно тържество в ДДМУИ Пролетно тържество в ДДМУИ
Пролетно тържество в ДДМУИ Пролетно тържество в ДДМУИ
Пролетно тържество в ДДМУИ Пролетно тържество в ДДМУИ
Пролетно тържество в ДДМУИ Пролетно тържество в ДДМУИ

Пролетно тържество в ДДМУИ

Цялата статия.. | Видяно: (1628) | Коментари: 0

Гимназия „Д-р Иван Панов” се включи в инициативата "Да изчистим България за един ден”

Тази година кампанията "Да изчистим България за един ден” ще се проведе на 20 април. Инициативата, подета от bTV през пролетта на 2011 г., е част от световното движение Let’s Do It World!, което стартира преди 4 години в Естония. Оттогава опитът "чистене на една държава за един ден" се предава от страна в страна.

Гимназия "Д-р Иван Панов" се включи в най-мащабната доброволческа акция в България седмица по-рано. От 10 до 12 април 2013 г. учениците почистиха класните стаи и района около училището си, окопаха дърветата и оформиха цветни алеи.

Училището се включва в инициативата седмица по-рано, защото от 15 до 19 април е домакин на третата работна среща по проект „Споделяне на култури”, а на 20 април учениците ще са ангажирани с изпращането на партньорите си по проекта.

Цялата статия.. | Видяно: (1423) | Коментари: 0

Гимназия „Д-р Иван Панов” е домакин на третата работна среща по проект „Споделяне на култури"

От 15. до 19. април 2013 г. в град Берковица ще се проведе третата работна среща по проект “Споделяне на култури”. Гимназия “Д-р Иван Панов” ще посрещне  учениците от град Ксилокастро, Гърция и град Анкара, Турция, които бяха домакини на предишните работни срещи.

През 2011 г. за втори път Гимназия „Д-р Иван Панов” гр. Берковица беше одобрена и подписа договор по секторна програма „Коменски” към Център за развитие на човешките ресурси. За период от две години (01.08.2011-31.07.2013) училището работи по проект „Sharing Cultures” (споделяне на култури). Участници в проекта са ученици от България, Гърция и Турция, а основните дейности включват проучване и изготвяне на доклади и презентации на английски език за националната музика, песни, танци, носии, кухня на всяка от страните партньори и откриване на  общото  в културите на трите държави.

Гимназия „Д-р Иван Панов” е домакин на третата работна среща по проект „Споделяне на култури"
Гимназия „Д-р Иван Панов” е домакин на третата работна среща по проект „Споделяне на култури"
Гимназия „Д-р Иван Панов” е домакин на третата работна среща по проект „Споделяне на култури"
Цялата статия.. | Видяно: (1455) | Коментари: 0

Дарин Иванов ще представи Берковица на национално състезание

От 15. до 17. март 2013 г., със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, в Габрово се проведе  регионалният кръг на Националното състезание "Най-добър млад готвач, най-добър млад сервитьор,  най-добър млад барман и най-добър хлебар и сладкар". Участие в надпреварата взеха професионалните гимназии от Плевен, Габрово, Берковица, Враца, Монтана, Видин и други градове с гимназии по ресторантьорство и туризъм от региона. 

Въпреки стихийното бедствие, сполетяло града само ден по-рано, габровци проявиха невероятна  воля и пълна мобилизация, за да може  състезанието да  се проведе без никакви проблеми за децата и журито.

Гимназия "Д-р Иван Панов" се представи с 3-ма  участници – Ивета Гълъбова от 11.а клас в категория сервитьор, Геновева Славчева  от 11.а клас в категория готвач и Дарин Иванов от 11.а клас  в категория барман. Техен ръководител бе Христина Атанасова. Берковските ученици заслужиха правото да участват в регионалния кръг след победите си в общинския кръг.

Учениците  от Гимназия "Д-р Иван Панов" се представиха отлично. А Дарин Иванов се класира за националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 18 до 20 април 2013 г. в гр. Пловдив. Поздравления за участниците и тяхната ръководителка и пожелания към Дарин за заемане на призово място и на националния кръг.

Дарин Иванов ще представи Берковица на национално състезание
Дарин Иванов ще представи Берковица на национално състезание
Цялата статия.. | Видяно: (1436) | Коментари: 0

Ученически игри 2013

Ръководството на Гимназия “Д-р Иван Панов” изказва своята благодарност на спортистите, които представиха достойно училището си на проведените общински, областни и зонови първенства.

Отборите по тенис на маса - юноши и девойки в състав: Сабина Васова - 10.б кл., Кристина Георгиева, Ваня Алексова, Християн  Гоцов от 8. кл., Момчил Стаменов, Кристиян Цветков - 9.б са общински първенци и спечелиха трето място в областта.

Отборът по волейбол-девойки 8.-10. клас в състав: Лора Ангелова, Лазарина Стаменова, Милена Богданова, Мирослава Матеева, Лидия Павлова, Аделина Иванова, Симона Здравкова, Цвети Вацова заеха трето място в областния етап на Ученически игри 2013.

Отборът по волейбол-девойки 11.-12. клас в състав: Катя Рангелова, Теодора Илиева, Росица Кръстева, Ерина Стаменова, Ралица Григорова, Валя Григорова, Гергана Костова, Любомира Петрова зае първо място в областния етап и второ място в зоналния етап, който се проведе във Видин.

Ученически игри 2013
Ученически игри 2013
Цялата статия.. | Видяно: (1521) | Коментари: 0


Подреди по: дата | популярност | посещаемост | коментари | азбучно

НАЧАЛНА СТРАНИЦАЗА САЙТАОБЩИ ПРАВИЛАВРЪЗКА С НАССТАТИСТИКАКАРТА НА САЙТАRSS
2010 • ГИМНАЗИЯ "Д-Р ИВАН ПАНОВ" - ГР. БЕРКОВИЦА • ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ